.

Πάνω από 15 τραυματίες σε διαδηλώσεις στην Τύνιδα

Posted on : 2:09:00 μ.μ. | Posted by : Stoiximatakias


Βίαιη επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας

Πάνω από 15 τραυματίες σε διαδηλώσεις στην ΤύνιδαΤουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, παρά την απαγόρευση από τις αρχές, στο κέντρο της Τύνιδας.

«Νοσηλεύσαμε 15 άτομα που έφεραν τραύματα από χτυπήματα ή επειδή αισθάνθηκαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της μονάδας επειγόντων περιστατικών ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Όλοι οι τραυματίες πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ράντια Νασράουι, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις «αναφέρθηκαν καμιά δεκαριά τραυματίες και όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

«Αυτή τη στιγμή συντάσσουμε έναν κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων που ξυλοκοπήθηκαν», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι είναι «σοκαρισμένη από τη βαρβαρότητα» των αστυνομικών.

Οι εκατοντάδες άνθρωποι που ήθελαν να διαδηλώσουν νωρίτερα στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, στο κέντρο της Τύνιδας, διαλύθηκαν βίαια από τους αστυνομικούς που εκτόξευαν εναντίον τους δακρυγόνα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για πολλές ώρες στις παρόδους της μεγάλης λεωφόρου, όπου έχουν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις από τις 28 Μαρτίου.
ΠΗΓΗ

▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review