.

Χωρίς ανάπτυξη, το «κούρεμα» δε λύνει το πρόβλημα

Posted on : 11:19:00 π.μ. | Posted by : greek news 24

Το ερώτημα όλων των επενδυτών είναι αν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ


Οι διαχειριστές δεκαπέντε επενδυτικών κεφαλαίων, που συμμετείχαν στο road show, το οποίο διοργάνωσε η Beta Χρηματιστηριακή, σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρία Exotix Limited, στο διάστημα 23 - 25 Ιανουαρίου είχαν μία βασική ερώτηση, αν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

«Αν δεν έχουμε μια πλήρη εικόνα, δεν μπορούμε να επενδύσουμε», υποστήριζαν.


Οι εκπρόσωποι των επενδυτικών κεφαλαίων, που αντιπροσωπεύουν funds 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρακολούθησαν παρουσιάσεις 9 εισηγμένων εταιριών, ενώ είχαν παράλληλα συναντήσεις για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, του PSI και την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Πρόκειται για funds από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, τα οποία δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες ή σε αγορές, που είναι σε κατάσταση distress, όπως η ελληνική.

Οι διαχειριστές εστίασαν την προσοχή τους στις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η οικονομία να αποκτήσει και πάλι ανάπτυξη, καθώς, όπως είπαν, «χωρίς ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας».

Ο Ευάγγελος Χαρατσής, διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακής, σχολιάζοντας το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών αυτή την περίοδο τόνισε την μετά από καιρό ζωηρή διάθεση να διερευνηθούν επενδυτικές ευκαιρίες από την πλευρά των ξένων επενδυτών όχι μόνο σε επίπεδο χρέους, αλλά και σε επίπεδο αγοράς μετοχών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Exotix, Peter Bartlett, ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές να εξετάσουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους πριν το κομβικό χρονικό σημείο του Μαρτίου. 

«Πιστεύω ότι οι διορατικοί επενδυτές ενδεχομένως θα καταγράψουν σημαντικές αποδόσεις σε ομόλογα και μετοχές. Αν και η ελληνική πολιτική και οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει αυξημένες επιφυλάξεις στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι στις ελληνικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει ορθή διαχείριση, το πρόσφατο ταξίδι μας βοήθησε στην επανόρθωση αυτής της αντίληψης», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του βρετανικού χρηματοοικονομικού οίκου.

▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review