.

Τα πιο παράξενα ψάρια που έχετε δει ποτέ (pics)

Posted on : 1:08:00 μ.μ. | Posted by : greek news 24

Άλλα είναι τρομακτικά, αλλά λίγο αηδιαστικά, μερικά ίσως και χαριτωμένα, δεν παύουν πάντως...
να είναι ξεχωριστά.



Το κυνόδοντο ή Anoplogaster cornuta,είναι ένα μικρό ψάρι που ζει σε μεγάλο βάθος, και έχει μερικά από τα μεγαλύτερα δόντια που υπάρχουν στους ωκεανούς.

Εύστοχα ονομάζεται ψάρι μάζα ή ψάρι ζελές. Τώρα όμως κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Η φουσκωμένη κάτοικος της θάλασσας, που μπορεί να φτάσει και τις 12 ίντσες, ζει σε βάθη που ξεπερνούν τα 900 μέτρα, κάτι που δεν επιτρέπει να γίνεται γνωστή η παρουσία της στους ανθρώπους. Όμως, χάρη στην αύξηση της αλιευτικής στα πιο βαθιά σημεία των θαλασσών, το ψάρι παρασέρνεται στα δύχτια των ψαράδων μαζί με τα υπόλοιπα.

Ένα χρυσόψαρο ονόματι Oranda. Το διαφορετικό αυτό χρυσόψαρο έχει μια μόνιμη κουκούλα πάνω του, που περιβάλλει ολόκληρο το κεφάλι του εκτός από τα μάτια και το στόμα.

Ένα whitemargin που αγναντεύει τα άστρα μέσα από το νερό, περιμένει θαμμένο σε έναν ύφαλο στα ανοικτά, του νησιού Komodo της Ινδονησίας, περιμένοντας ένα μικρό ψάρι να κολυμπήσει προς το μέρος του για να τραφεί.

Ένα νεογέννητο ψάρι-κουτί, στην Ινδονησία. Τα ψάρα αυτού του είδους έχουν σχημά κουτιού και φωσφορίζουν ελαφρως όσο είναι μικρά. Με το καιρό πένρουν ένα μπλε-γκρι χρώμα.

Το psychedelica ανακαλύφθηκε πρόσφατα, και τρυγυρνάει τους ωκεανούς σαν λαστιχένια μπάλα, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ανά καιρούς στα ανοικτά της νήσου Αμπόν της Ινδονησίας.

Το ψάρι blenny με τις κόκκινες φακίδες, κάθεται σε ένα λαγούμι με τα αυγά του στο νησί Kume της Ιαπωνίας.


Η φούσκα βρίσκεται στο νησί Ryokuto, στο Ταϊβάν και είναι πιο εμφανές τη νύχτα. Είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδης σπονδυλωτό στον κόσμο. Η φυσική του άμυνα είναι να φουσκώνει, διογκώνοντας το στομάχι του και να γίνεται έτσι πιο μεγάλο από τους θηρευτές.

▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review