.

Σπάνιες εικόνες από τους προσωπικούς χώρους του Χίτλερ

Posted on : 4:24:00 μ.μ. | Posted by : greek news 24

Πού περνούσε το χρόνο του ο δικτάτορας

Σπάνιες φωτογραφίες από το χώρο στον οποίο συνήθιζε να χαλαρώνει ο Χίτλερ, κατά την περίοδο που διέπραττε τις φρικαλεότητες το καθεστώς των Ναζί, είδαν το φως της δημοσιότητας. 


Οι φωτογραφίες ανήκουν στον γερμανό φωτογράφο Hugo Jaeger, ο οποίος ήταν και ο προσωπικός φωτογράφος του Χίτλερ από το 1936 μέχρι το 1945. 

Σε αυτό το φωτογραφικό υλικό φαίνονται τα ακριβά γούστα του δικτάτορα, όσον αφορά τα έπιπλα, τους πίνακες και γενικότερα τον τρόπο που διακοσμούσε τα σπίτια που διέμενε. 

Ο Χίτλερ στα προσωπικά του διαμερίσματα προτιμούσε τα τεράστια εκθέματα που προκαλούσαν δέος σε κάθε επισκέπτη, ενώ διακοσμούσε τις τραπεζαρίες και άλλα έπιπλα με πολλά λουλούδια. 


Το τεράστιο γραφείο του Χίτλερ στο Βερολίνο της Γερμανίας.


Το προσωπικό δωμάτιο του Χίτλερ στον όροφο πάνω από το γραφείο του.

 


Δωμάτιο στην οικία Berghof στο Berchtesgaden της Βαυαρίας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ο Χίτλερ συναντιέται με τη σύζυγο του πολιτικού Albert Forster στην οικία του στο Berchtesgaden.


Το γραφείο του Χίτλερ στο Μόναχο της Γερμανίας. Σε αυτό το χώρο υπεγράφη η συμφωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Neville Chamberlain, που έδινε στη Γερμανία ένα μέρος της Τσεχοσλοβακίας.


Ο Χίτλερ στο γερμανικό πλοίο KdF (Kraft durch Freude που σημαίνει «Δύναμη μέσω της χαράς»), στο παρθενικό του ταξίδι τον Απρίλιο του 1939.


Η μυστική «Σπηλιά του Λύκου» του Χίτλερ στην καρδιά ενός δάσους στη βορειοανατολική Πολωνία. Αυτό το κτίριο πρόκειται να γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review