.

Αγωνία για 15.000 τόνους κηπευτικά στην Κρήτη

Posted on : 12:05:00 π.μ. | Posted by : Leo Panathinaikos


Τη ναύλωση πλοίου εξετάζουν οι αγρότες του νησιού

Αγωνία για 15.000 τόνους κηπευτικά στην ΚρήτηΤρόπους για τη μεταφορά των κηπευτικών τους από την Κρήτη στις ελληνικές και τις ξένες αγορές αναζητούν εναγωνίως οι αγρότες της Κρήτης, που δηλώνουν όμηροι της απεργίας της ΠΝΟ.

Ο περιφερειάρχης, οι εκπρόσωποι των αγροτών, οι εκπρόσωποι του Τουρισμού και των τεσσάρων Επιμελητηρίων χαρακτηρίζουν καταστροφική την απεργία των ναυτεργατών στην παρούσα συγκυρία και ζητούν έστω και σήμερα οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ να αναθεωρήσουν την αδιάλλακτη στάση τους και να δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο.

Εκπρόσωποι των αγροτών, πάντως, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» συζητούσαν χθες την περίπτωση της ναύλωσης πλοίου σήμερα το βράδυ από την Κρήτη για τη μεταφορά κηπευτικών στις αγορές.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με ναυτιλιακές εταιρείες για τη ναύλωση πλοίου, αλλά προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα» δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο καλλιεργητής και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης, και πρόσθεσε: «Αν δεν βρεθεί λύση με την ΠΝΟ, περισσότεροι από 15.000 τόνοι κηπευτικών θα μείνουν στα λιμάνια και θα καταστραφούν. Κινδυνεύουμε να χάσουμε ελληνικές και ξένες αγορές, με τις οποίες έχουμε υπογράψει συμβόλαια παράδοσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες».

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι άδικο σε αυτήν τη συγκυρία της κρίσης μια συνδικαλιστική-κοινωνική ομάδα να καταστρέφει τις παραγωγικές τάξεις - αγροτικό τομέα - Τουρισμό και να συγκρούεται με ολόκληρη την κοινωνία.

«Είναι ανάγκη πάση θυσία έστω και σήμερα, την ύστατη ώρα, να δοθεί λύση. Ο αποκλεισμός της Κρήτης αυτήν την κρίσιμη περίοδο θα επιφέρει μεγάλη καταστροφή στον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα, θέτοντας σε ομηρεία χιλιάδες Ελληνες και ξένους επισκέπτες που είχαν προγραμματίσει να μετακινηθούν από και προς το νησί μας» τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η αναγγελία της απεργίας έχει κάνει ήδη ζημιά στην οικονομία της Κρήτης και θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού» δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review