.

Νέα επίθεση στο δίκτυο της Sony

Posted on : 3:28:00 μ.μ. | Posted by : Γιάννης Α.


«Η εισβολή ήταν σαν παιδικό παιχνίδι» λένε οι χάκερ

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα απέσπασε η ομάδα χάκερ «Lulz Security», που ανέλαβε την ευθύνη μέσω Twitter.

Η χθεσινή επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας. Οι χάκερς δηλώνουν ότι η εισβολή στα στοιχεία ήταν σαν «παιδικό παιγνίδι» και ότι αρκούσε να παραβιάσουν κοινά κενά ασφαλείας.

«Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο», αναφέρεται στο μήνυμα στο Twitter.

Η ιαπωνική εταιρεία υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάκερς εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation της Sony και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερους από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις. Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ιντερνετ και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα. Έκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.

Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.

▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review