.

81χρονη χτυπάει τατουάζ στο στήθος που προκαλεί συζητήσεις! (pics)

Posted on : 8:22:00 μ.μ. | Posted by : greek news 24


Προβληματισμό και συζητήσεις προκαλεί η φωτογραφία της 81χρονης Joy Tomkins…με το ολοκαίνουργιο τατουάζ στο στήθος της.
Το τατουάζ γράφει “Do not resuscitate”, σημαίνει “μην με επαναφέρετε” και είναι ο τρόπος που διάλεξε για να ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που πάθει ανακοπή ή έμφραγμα, θέλει απλά να την αφήσουν να πεθάνει.

Η επιλογή της Tomkins να χτυπήσει το “Μην με επαναφέρετε” στο στήθος έχει την εξήγησή του. Όταν η 81χρονη έχασε τον άντρα της, ο οποίος έπασχε από ανίατη ασθένεια, κατέρρευσε και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Μόλις ξύπνησε και κατάλαβε ότι είναι ακόμα ζωντανή, παραπονέθηκε στους γιατρούς που δεν την άφησαν να πεθάνει, υποστηρίζοντας ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στο θάνατο.

Η Τomkins αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο τατουάζ έναντι μόλις 5 λιρών για να πείσει τους γιατρούς ή όποιονδήποτε πάει να την συνεφέρει (αν της συμβεί το κακό) να σεβαστούν το δικαίωμά της να πεθάνει.

Για να σιγουρευτεί ότι η επιθυμία της θα εισακουστεί, η Tomkins χτύπησε και ένα τατουάζ με βελάκι που “δείχνει” ότι πρέπει να την γυρίσουν ανάποδα, στην περίπτωση που καταρρεύσει και πέσει μπρούμυτα.


Μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά έξι εγγονιών, η Αγγλίδα με το πρωτοφανές τατουάζ πάσχει από διαβήτη και αρθρίτιδα και δηλώνει ότι δεν επιθυμεί έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Όπως δηλώνει άλλωστε, “δεν θέλω να είμαι μισόνεκρη. Θέλω να πεθάνω κανονικά, όταν συμβεί αυτό. Μπορεί στα 51 να το σκεφτόμουν αλλιώς. Στα 81, όμως, είμαι σίγουρη.

Όλοι θα πεθάνουν κάποια στιγμή κι εγώ δεν θέλω να καταλήξω φυτό. Ήλπιζα να πεθάνω στα 70, αλλά είμαι χαρούμενη που ζωι ακόμη”.

Μπορεί η Tomkins να είναι αποφασισμένη σχετικά με το τι θέλει να γίνει στην περίπτωση που υποστεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο, κανείς δεν παίρνει όρκο, όμως, ότι ένας γιατρός θα σεβόταν το τατουάζ της και όχι τον όρκο του Ιπποκράτη την κρίσιμη στιγμή.



▶ Share this article :
0 comments
Note:
1. If you want to be notified on follow up comments or replies, click on "Subscribe by email" below the comment box.
2. Please do not spam Spam comments will be deleted immediately upon our review